Close

Ce este uleiul de barbă și de ce ar trebui să îl folosești?

Ce este uleiul de barbă și de ce ar trebui să îl folosești?

În afara faptului că barba ta trebuie tunsă periodic este nevoie să avem grijă și de ea prin aplicarea uleiului de barbă. Dar ce este de fapt uleiul de barbă și de ce ar trebui folosit ?

Ce este uleiul de barbă ?

Ulei de barbă ar trebui în primul rând să fie natural sau bio și are de obicei în compoziție uleiuri cosmetice naturale cum sunt cele de: Ricin, Jojoba, Argan, Măsline sau chiar Migdale.

Aceste componente active nu numai ca îi oferă un miros extrem de plăcut dar unele dintre ele au rol hipoalergenic, sunt netoxice și hidrateaza intens inclusiv pielea feței. Aceste uleiuri sunt obținute de obicei prin presare la rece sau prin distilare din plante cum ar fi menta, portocala, eucaliptul etc.

Barba are în general o structura foarte asemănătoare părului din partea de sus a capului și de aceea este recomandat ca aceasta să fie curățată și tratată regulat (șampon pentru bară, balsam, ulei de barbă, ceară) . Cu toate acestea la majoritatea bărbaților de multe ori barba este mult mai aspră. 

De ce? Părul de pe față crește indeosebi din cauza testosteronului, iar acest păr tinde de foarte multe ori să fie mult mai plat decât cel din zona capului. (fire mai groase si crețe) 

Părul gros este mai predispus la rupere și uscare iar acest fapt ne obligă să avem mult mai multă grijă de el. Bineînțeles, aici intră în povestea noastră uleiul de barbă.

De ce ar trebui să folosiți ulei de barbă ?

Pe măsură ce firele de păr cresc din ce în ce mai mult nutrienții ajung din ce în ce mai greu de la rădăcină până la vârf. Elementele nutritive lipsind vor face ca barba ta să devină din ce în ce mai uscată pe măsură ce părul crește.

Secretul pentru o barbă sănătoasă, mai moale și o piele hidratată lipsită de mâncărimi este bineînțeles folosirea regulată a uleiului de barbă. 

Când alegi un ulei de barbă nu uita să analizezi compozitia INCI sau ingredientele active din care este compus acesta. Ideal ar fi în componență să regăsești Vitamina E, Ulei de Argan sau chiar Ulei de Sâmburi de struguri. Dacă ești mai pretențios poți oricând să îți procuri singur ingredientele active și să ți-l prepari în confortul propriei case.

În concluzie uleiul de barbă ar fi indicat să fie natural și să conțină un procent cât mai ridicat de ingrediente active naturale.

Cum se folosește corect uleiul de barbă?

Aplicarea uleiului de barbă este extrem de simplă, o joaca de copii. În primul rând este recomandat să vă spălați bine fața înainte de aplicarea uleiului de barbă. Utilizarea unui șampon natural pentru bărbați este soluția indeală.

De ce natural și șamponul ? Cele nenaturale au de obicei tendința să usuce pielea, iar din punctul nostru de vedere considerăm că este recomandat ca în jurul gurii să apropiați lucruri naturale sau chiar bio daca este posibil. 

După șamponare și clătire, adaugați în palme uleiul de barbă și masați ușor începând de la nivelul pielii de sub barba și până la vârfuri. Asigurați-vă ca ați distribuit uleiul uniform pentru un rezultat de excepție. Dacă aveți o barbă foarte lungă s-ar putea să aveți nevoie de o a doua aplicare.

Poate că te întrebi acum De ce trebuie să încep neapărat de la piele ? Foarte simplu. Așa cum îți spuneam și mai sus barba ta va fi la fel de sănătoasă precum pielea de sub ea. Hidratarea și hrănirea foliculilor cu nutrienții din uleiul tău de barbă te va face să atingi potențialul maxim. 

Cel mai bun ulei de barbă îți va face barba să se simtă moale ușor de aranjat și să hidrateze pielea de sub ea.

Recomandarea noastră:

Ulei de Barba cu Ulei de Ricin, Migdale si Bumbac 30 ml

 

Ulei de barba cu ulei de ricin

 

 

 

Lasă comentariul tău