Căutați
Filters
Close

Îngrijirea mâinilor în sezonul rece: Sfaturi esențiale

      Se spune că mâinile, alături de unghii reprezintă cartea de vizită a unei persoane. Adesea sunt expuse unor factori care afectează texutura și calitatea pielii. Schimbările de temperatură din sezonul rece, alternarea temperaturii scăzute de afară cu aerul uscat din interior, la care se mai adaugă și spălarea frecventă a mâinilor, mai ales în această perioadă pandemică, toate acestea duc la alterarea barierei cutanate, la uscarea excesivă a mâinilor și la o senzație permanentă de disconfort.

Pielea mâinilor este mai subțire, nu are glande sebacee și are nevoie de o atenție specială. Descoperă cum te poți îngriji de mâinile tale în pași simpli.

     1. Folosește produse blânde de curățare

După cum spuneam, mai ales în această perioadă pandemică, mâinile noastre au nevoie să fie curățate constant. Din păcate apa de la robinete este de cele mai multe ori apă dură, care usucă și mai tare pielea. Pentru a preveni deshidratarea mâinilor, este indicat să fim atenți ce tip de săpun folosim. Acesta trebuie să curețe blând, să respecte PH-ul fiziologic al pielii și să aibă ingrediente de calitate, care să nu distrugă bariera cutanată.

 

   

   2. Exfoliere corectă

Pe timpul iernii nu este recomandat să exagerăm cu exfolierea mâinilor, deoarece prin exfolierea prea deasă îndepărtăm stratul superficial al pielii și lăsăm pielea și mai predispusă la acțiunea nocivă a factorilor de mediu. O dată pe săptămână putem realiza acest procedu, utilizând exfoliante blânde, cu ingrediente naturale și de bună calitate.

   3. Hidratare

După curățarea și exfolierea mâinilor, un pas esențial este hidratarea. Orice persoană ar trebui să aibă la îndemănă o cremă hidratantă foarte bună, care să îi satisfacă necesitățile, să refacă pielea alterată, dar care să nu lase o peliculă grasă. Cele mai bune ingrediente care se pot regăsi într-o cremă de mâini sunt pantenolul, uleiul de măsline, uleiul de argan și untul de shea. Acestea sunt ingrediente naturale, care asigură hidratarea în profunzime, iar împreună realizează o combinație singergică care facilitează o reparare epidermică de calitate și o hidratare corespunzătoare.

 

       4. Folosește măști!

Perioada rece este cea mai prielnică pentru a-ți răsfăța mâinile cu măști hrănitoare. Lasă-le să acționeze timp de 15-20 de minute, măcar o dată pe săptămână și garantat pielea ta îți va mulțumi!

Lasă comentariul tău
*