Căutați
Filters
Close

De ce să folosești cosmetice naturale?

De ce să folosești cosmetice naturale?

În zilele noastre, oamenii au devenit tot mai preocupați de sănătate, de alimentele pe care le consumă, de efectele pe care compușii sintetici din agricultura industrializată îi pot avea asupra organismului nostru și asftfel, o mare parte a populației s-a reorientat către o alimentație mai sănătoasă, cu produse bio, mai puțin procesate și cât mai "curate" din punct de vedere nutritiv. Poluarea, stresul cotidian, fumatul, alimentația, consumul de alcool, sedentarismul, toți aceștia sunt factori care își lasă amprenta și asupra pielii noastre. Știai că pielea noastră absoarbe în proporție de 60% tot ce îi oferim? În aceste condiții este absolut necesar să ne revizuim și ritualul de înfrumusețare și să înlocuim cosmeticele clasice, de sinteză, cu produse naturale, adaptate nevoilor tenului și pielii noastre. Citește acest articol până la capăt și vei descoperi care sunt beneficiile utilizări cosmeticelor naturale.

Cosmeticele naturale au ingrediente obținute din natură, pe când cosmeticele bio trebuie să îndeplinească multe criterii, printre care să provină din culturi ce nu folosesc îngrășăminte chimice sau dăunătoare mediului, procesul de recoltare și procesare al acestora trebuie să fie non-invaziv, să nu fie crescute într-un mediu cu radiații. Conform reglementărilor europene, un produs cosmetic trebuie să conțină minimum 15% ingrediente naturale pentru a putea fi catalogat drept natural. În schimb, cele bio trebuie să conțină 95% ingrediente organice și doar așa pot să primească certificarea ca fiind bio. Acum poate înțelegi mai bine și motivul pentru care produsele bio sunt cu mult mai scumpe decât cele convenționale.

Vestea bună este că produsele Macrovita sunt produse certificate ca fiind produse Bio, cu peste 95% ingrediente de origine naturală, sunt testate dermatologic și sunt vegan-friendly. Care vor fi avantajele folosiri acestor produse?

  1.      Nu mai introducem ingrediente chimice prin piele

Pielea este cel mai mare organ al corpului, iar capacitatea ei de absobție este uimitoare. Chimicalele și coloranții artificiali din produsele de îngrijire pot cauza roșeață, iritații și chiar erupții cutanate. În plus, pe termen lung, coloranții, conservanții, siliconul folosit în produsele cosmetice tradiționale se pot acumula în organism ducând la probleme mult mai grave.

  1.      Mediul este protejat

Produsele realizate din ingrediente sintetice au un impact negativ asupra mediului înconjurător. În procesul de sinteză este afectat solul, apa, aerul în care sunt deversate rezidurile sau compușii secundari rezultați în timpul proceselor de sinteză. În schimb, în cazul produselor luate direct din natură, nu poate fi vorba de compromiterea mediului în vreun fel.

  1.      Nu conțin chimicale sau parabeni , silicon, ulei de parafină

Cosmeticele naturale au și ele nevoie de conservanți pentru a-și păstra toate proprietățile pe perioade de valabilitate, dar acești conservanți sunt naturali, obținuți tot din plante. Nu conțin ulei mineral și derivate ale acestuia,  care folosite  în cosmetice blochează porii şi inhibă functiile naturale ale pielii, favorizând apariţia acneei, nu conțin propilenglicol, silicon, sau sodium lauryl sulfate, toate acestea fiind substanțe nocive fie tenului, fie mediului.

  1.      Blânde cu pielea

Fiind produse de origine naturală sunt în general bine tolerate și nu dau reacții de tipul erupțiilor, urticariei sau iritațiilor. Trebuie totuși la primele aplicări să ținem cont de sensibilitatea tenului și de istoricul de alergii.

  1.      Parfum natural

Parfumul pe care îl regăsim în unele din produsele Macrovita, este un parfum hipoalergen, testat, care este la rândul său obținut din plante crescute ecologic. Parfumul din compoziție permite consumatorului să aibă parte și de o experiență olfactivă deosebită, care să îl însoțească pe tot parcursul zilei.

Descoperă gama largă de produse Macrovita pe care noi ti-o punem la dispoziție, adusă chiar din inima Greciei!

Lasă comentariul tău
*