Căutați
Filters
Close

Beneficiile Cosmetice ale Salviei

Beneficiile Cosmetice ale Salviei

Ce este Salvia

Salvia este o plantă originară din zona Mediteraneană, care creşte cultivată în grădini însorite, cu tulpinã mult ramificatã, ierboasã în partea superioarã şi lemnoasã în partea inferioarã.

La ce poate fi folosită salvia

Deși este folosită mai mult ca și condiment, cercetările efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că această minunată plantă este și un excelent medicament, având calități terapeutice extraordinare, asupra sistemului digestiv, nervos, și multe altele. Uleiul volatil din frunzele de salvie este folosit în industria cosmeticã pentru fabricarea diverselor parfumuri sau creme.

O alifie sau o tinctură de salvie poate fi creată folosind frunzele acestei plante care sa dovedit a fi foarte eficientă împotriva anumitor boli ale pielii, inclusiv eczeme, psoriazis și acnee. Petele inestetice pot fi calmate rapid și aspectul pielii poate fi readus treptat, în cazul în care se aplică în mod regulat extracte de salvie sau cosmetice naturale cu conținut bogat de salvie.

Beneficiile salviei asupra pielii

Salvia vă poate păstra pielea sănătoasă și frumoasă acționând benefic în următoarele moduri:

1. Are efect Anti-îmbătrânire

Antioxidanții din salvie reduc semnele de îmbătrânire cum ar fi ridurile și liniile fine de expresie.Acești antioxidanți asigură de asemenea și o protecție împotriva radicalilor liberi care au capacitatea de a distruge celulele pielii, cauzând îmbătrânirea prematură a ei. Salvia are un conţinut bogat de calciu și vitamina A, care protejează pielea împotriva acestor radicali liberi și ajută la regenerarea celulelor zi cu zi, reducând la minim ridurile faciale şi întârziind apariția lor.

Pentru ușurință în exploatare experții de la Macrovita au dezvoltat o cremă de față hidro-activă cu ulei de măsline și salvie a cărei acțiune benefică vă va ajuta să vă păstrați tenul tânăr pentru mai mult timp.

Este o cremă ce poate fi folosită pe tot parcursul zilei, ideală pentru tenul gras și normal. Hidratează eficient, netezeste si protejează piele împotriva semnelor de îmbătrânire premature.Crema de fata hidratanta cu salvie si ulei de măsline 2. Tonic pentru tenul gras

Ulei de salvie poate fi folosit ca și o loțiune tonică pentru tenul gras reglând producția de sebum a acestuia. De asemenea vă puteți pregăti o loțiunea tonică chiar și acasă fierbând o lingură de salvie, în aproximativ 250 ml de apă. Lăsați la macerat timp de 30 de minute iar apoi strecurați preparatul printr-o sită fină. După răcirea amestecului aplicaţi-l pe ten evitând zona ochilor.

3. Tratamentul problemele care pot apărea pe piele

Salvia are proprietăți antibacteriene uimitoare ajutând la prevenirea apariției infecțiilor cutanate. Are de asemenea proprietăți antiseptice și anti-inflamatorii care vindecă acneea precum și ajută la ameliorarea eczemelor si zonelor afectate de psoriazis.

Dacă timpul nu vă permite rezutate foarte bune în tratarea psoriazisului puteți obține și folosind crema hidratantă pentru calmarea iritațiilor și psoriazisului de la Olivelia

Crema hidratanta pentru calmarea iritatiilor si psoriazisului

Dacă aveți probleme majore cu psoriazisul sau cu eczemele nu ezitați să vizitați un doctor dermatolog pentru a vă oferi un tratament profesional.

Lasă comentariul tău
*